Blogg om nyheter inom digital marknadsföring, e-handel & internet

Blogg om nyheter inom digital marknadsföring, e-handel & internet

Vad arbetar en reklambyrå med?

- Posted in Marknadsföring by

Vad gör egentligen en reklambyrå?

En modern reklambyrå gör idag många saker. Det är inte som i tv-serien Mad Men där de sitter och röker, dricker whisky mitt på ljusan dagen och kommer fram med slagkraftiga annonser som ska publiceras i tidningar och på reklamskyltar.

Så var det säkert mycket förr men i dagens medieklimat så krävs det andra doningar än att bara komma på putslustiga rubriker för annonser i print media.

Visst finns det fortfarande ett behov av annonsering i print media eller affischering men inte är det lika hett eller viktigt som för 20-30 år sedan.

Idag är det stort fokus på synlighet online.

Det kan handla om annonsering på Google, Youtube eller sociala medier. Det kan också gälla saker som att uppdatera sina social medier kontinuerligt, att skapa content, skriva webbcopy till hemsidan, skapa videor för nätet och mycket mer.

En reklambyrå jobbar också mycket med strategi idag och att få ihop ett plan för varumärket som kan kommuniceras i alla kanaler.

Så det handlar inte enbart om att skriva annonstexter och ta fotografier som tidigare.

Det är på många sätt mer komplext idag och det kräver mer och mer att ha en strategi som fungerar i olika kanaler.

En reklambyrå i Halmstad som arbetar med detta är Mecs.

De erbjuder i princip alla delar som krävs idag när man ska synas, både online och offline.

Ja,det var lättare att arbeta med marknadsföring förr i tiden när det bara fanns tidningar, affischering, radio och tv, idag är det mycket mer komplicerat.

Reklambyrå

Starta en webshop

- Posted in E-handel by

Starta en webshop

Jag har startat en egen webshop som jag har som ett litet sidoprojekt. Tanken på att starta en webshop har jag haft länge. Jag har dock inte vetat hur man gör eller vilka produkter man ska sälja.

Efter att ha gått en YH-utbildning inom e-handel så kände jag att jag hade tillräckliga kunskaper för att skapa en webshop. Frågan var bara vad jag skulle sälja.

Eftersom jag har ett stort intresse för klockor och brukar köpa armband till mina klockor så började jag fundera på om jag kanske skulle sälja klockarmband?

Jag började med att leta efter leverantörer i Kina på Alibaba och hittade ganska snabbt många leverantörer. Nästa steg var att försöka utröna vilka leverantörer som var bra och som jag kunde lita på. Det är alltid en risk när man beställer något från en leverantör första gången. Men jag hade tur och den leverantören jag valde levererade enligt beställning och helt plötsligt hade jag ett gäng nato-armband som de kallas för.

Nästa steg var att skapa min webshop.

Det finns otaliga plattformar där man kan starta en webshop men jag kände att jag ville ha en svensk plattform med svensk support och som inte var för dyr.

Efter att ha utvärderat flera olika alternativ för att starta min webshop så valde jag till slut Abicart.

De hade prisvärda alternativ och bra kopplingar till bland annat Payson som jag använder för betalning i webshopen.

Det var ganska enkelt att skapa min webshop i deras plattform när jag väl hade fått kläm på hur det fungerade och idag har jag men alldeles egna e-handel.

Jag har detta som ett projekt som jag sa och det är inte något jag tror att jag kommer att tjäna en massa pengar på då klockarmband är en ganska så nischad produkt. Men förhoppningsvis så kommer jag att göra en liten vinst och lära mig massor om hur man driver en webshop.

Starta en webshop